uvjeti

Skraćeni uvjeti:
Rokovi

Sve predmete radim isključivo po narudžbi i potrebno je minimalno dva tjedna od narudžbe do isporuke – najčešće je to period od barem mjesec dana zbog narudžbi koje su u tijeku izrade. Može se dogoditi da imam nešto gotovog ako je bila veća narudžba pa je preostao koji komad viška i to se nalazi u rubrici za prodaju.

Naručivanje i plaćanje
Kod narudžbe je potrebno uplatiti avans od minimalno 50% cijene proizvoda. Ostatak prije isporuke.
U slučaju uplate avansa od 100% dajem popust od 5%. Također odobravam dodatne popuste za narudžbe koje iznose više od 1000 kuna.
Za predmete koje imam na lageru moguće je plaćanje pouzećem – potrebna je doplata od 9 kuna.

Dostava
Sve predmete mogu dostaviti HP ekspresom i poštarinu plaćate poštaru kod preuzimanja a ona iznosi najmanje 32 kune – uz svaku ponudu napišem iznos poštarine.

Za područje zapadnog dijela Zagreba (do Autobusnog kolodvora Zagreb) moguća je besplatna dostava kao i za sva mjesta koja se nalaze između Zaboka i Zagreba.

 

DETALJNI UVJETI KUPNJE
Na uvjete kupnje primjenjuju se odredbe čl. 36. do čl. 55. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine 79/2007 i 89/2009, glava VII. – Ugovor sklopljen na daljinu).Naručivanjem i kupnjom u našoj internet trgovini Kupac sporazumno potvrđuje pristanak na Uvjete kupnje i korištenja.Korištenjem bilo kojeg dijela naše internet trgovine i svih njenih dijelova automatski prihvaćate pravila korištenja i uvjete kupnje.

Kupac
U smislu ovih uvjeta prodaje, Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave predmeta posredstvom ovih internet stranica.

Kupcem se smatra svaka osoba koja naruči barem jedan predmet, dostavi tražene podatke i plati naručeni predmet. Primateljem se smatra osoba kojoj se predmet isporučuje, a može biti različita od osobe Kupca.

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje, Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanja i kupnje predmeta putem naših internet stranica.

Radnje naručivanja i kupovine mogu obavljati isključivo punoljetne i potpuno poslovno sposobne osobe. Umjesto maloljetnih osoba, kupovinu mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe kupovnu mogu obavljati samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika. Postupanje suprotno ovom uvjetu izuzima Zagorske portale od bilo kakve pravne odgovornosti.

Zagorski portali sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka prikupljaju samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obveza.

Fotografije
Fotografije predmeta ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati predmetima koji su dio narudžbe. Posebno ističemo da vizualni identitet predmeta prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu predmeta u stvarnosti, pogotovo s obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl.

Cijene
Sve cijene izražene su u Hrvatskim kunama (HRK).

Registracija i naručivanje
Za kupnju preko naših internet stranica ne morate biti registrirani korisnik. Sve podatke nam dostavljate putem e-pošte nakon što pošaljete formu za upit koja Vas u nikojem slučaju na ništa ne obvezuje. Obveze nastaju trenutkom dostave ponude u kojoj piše rok do kojeg se mora izvršiti uplata ili ako naručujete pouzećem kod preuzimanja pošiljke.

Naručivanje proizvoda je vrlo jednostavno i moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Predmeti se naručuju putem telefona ili e-pošte – preporuka je koristiti formu za upit u lijevom stupcu.

Kupac odgovara za ispravnost podataka koje navodi u kasnijoj komunikaciji.

Predmet se smatra naručenim u trenutku kada Kupac plati ptredmet po ponudi ili naruči dostavu uz plaćanje pouzećem.

Narudžbe se obrađuju u roku od 24 sata.Plaćanje
Trenutno je moguće plaćanje Intenet bankarstvom ili općom uplatnicom (u pošti, Fini, banci) direktno na naš žiro račun ili pouzećem.Nakon zaprimanja narudžbe na e-poštu Kupca biti će proslijeđeni svi potrebni podaci za uplatu (točan iznos za uplatu, podaci o računu primatelja i poziv na broj/broj narudžbe). Troškovi transakcije prilikom plaćanja (naknade pošte ili banke) nisu uračunate u iznos narudžbe i snosi ih Kupac.

Uplata Kupca očekuje se u roku od 3 (tri) radna dana, u protivnom smatramo da Kupac odustaje od kupnje i narudžba će biti stornirana.

Naručene predmete šaljemo nakon vidljive uplate na našem žiro računu ili potvrđene narudžbe za plaćanje pouzećem u roku od 1 radnog dana.

Isporuka
Naručeni predmeti pakiraju se na način da tijekom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Kupac je dužan prilikom preuzimanja kupljenih predmeta provjeriti eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je istu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja i o tome obavijestiti Prodavatelja ili telefonom ili e-poštom.

Ako Kupac ne primi robu ili obavijest o isporuci nakon što je poslana (u očekivanom vremenu od 2 radna dana), Kupac mora o tome obavijestiti Prodavatelja ili telefonom ili e-poštom kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke.

Ukoliko Kupac iz bilo kojeg razloga ne preuzme pošiljku te se ista vrati Prodavatelju, Prodavatelj će novu dostavu naplatiti.Nakon što dostavljač (tvrtka koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od Prodavatelja, Prodavatelj više nije odgovoran za daljnji tijek isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi s daljnjom manipulacijom i isporukom naručenih predmeta.Dostava
Dostava je moguća isključivo na području Republike Hrvatske.

Cijena dostave nije uključena u cijenu predmeta. Cijena dostave biti će naznačena prilikom dostave ponude ili kod svakog artikla zasebno.

Kupljene predmete šaljemo putem HP ekspresa

Povrat / reklamacije
Sve naručene predmete možete reklamirati u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača u roku od 10 dana od datuma slanja pošiljke/datuma na računu.

Kupac je po Zakonu dužan obavijestiti Prodavatelja o reklamaciji/povratu pisanim putem i to:
telefonom ili putem e-pošte

Narudžba se smatra otkazanom kada Prodavatelj o tome primi obavijest putem e-pošte od strane Kupca. U slučaju otkazivanja narudžbe, Kupac je dužan o svom trošku vratiti kupljene proizvode Prodavatelju. Kupac je dužan proizvod vratiti u istom stanju kakav je i primljen.Povrat pošiljke moguć je nakon što Kupac o tome obavijesti Prodavatelja. Kupac pošiljku vraća isključivo putem HP ekspresa na adresu Prodavatelja u roku od 10 dana od datuma slanja paketa/datuma računa. Pošiljka mora biti zapakirana i poslana na način kako je i zaprimljena. Prodavatelj nije dužan primiti pošiljku s otkupninom ili pošiljke koje ne odgovaraju njegovim općim uvjetima poslovanja.Prilikom vraćanja proizvoda, Kupac u paketu mora priložiti originalan račun. Kupac prilikom reklamacije može tražiti povrat uplaćenog novca ili zamjenu za neki drugi predmet. U slučaju reklamacije za koju Kupac želi povrat novca, Kupac je dužan obavijestiti Prodavatelja (u prilogu pošiljke ili putem e-pošte) o nazivu banke i broju računa na koji želi da mu se izvrši povrat uplaćenih sredstava. Povrat uplate Kupca biti će izvršen nakon što Prodavatelj primi paket Kupca sa vraćenim predmetima, a najkasnije u roku od 15 dana. U slučaju povrata Kupac snosi sve troškove slanja pošiljke ili eventualnog slanja zamjenskog predmeta.

Primjena uvjeta
Korištenjem usluga Internet trgovine loncarstvo-kralj.com prihvaćate ove uvjete prodaje.

Ako niste suglasni s uvjetima nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati predmete.

Ne odgovaramo za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove Internet stranice te korištenjem informacija s ove Internet stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

Zagorski portali su nositelj autorskih prava na sadržaju i formatima ove Internet stranice.

Cjelokupan sadržaj sa Internet stranice ne smije se koristiti bez našeg dopuštenja ako se koristi u komercijalne svrhe.

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje Kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora.